Az IA csatlakozásra szólította fel az egyiptomi szunnitákat

Twitteren szóllított fel az al-Kaida jemeni szárnya az Egyesült Államok elleni átfogó, gazdasági, katonai és információs támadásra. Az AQAP iraki testvéreikkel vállal szolidaritást.

Twitteren szóllított fel az al-Kaida jemeni szárnya az Egyesült Államok elleni átfogó, gazdasági, katonai és információs támadásra. Az AQAP iraki testvéreikkel vállal szolidaritást, ennek részeként buzdít a totális háborúra.

Az al-Kaida az Arab-félszigeten (al-Qaeda in the Arabian Peninsula, AQAP), vagyis a szervezet jemeni, egyik legvéresebb szárnya az Egyesült Államok megtámadására szólított fel, miután a nyugati nagyhatalom légitámadásokat indított az Iszlám Állam militánsai ellen.
„Szolidaritást vállalunk Irakban lévő muszlim testvéreinkkel”, olvasható a Twitteren közzétett nyilatkozatban. Az AQAP felszólította az iszlamista csoportot, hogy minden eszközzel, tehát katonailag, gazdaságilag, és a médián keresztül is támadják meg az Egyesült Államokat, adta hírül a Reuters.

„És felszólítjuk az összes muszlimot, főként azokat, akik beutazhatnak Amerikába, hogy támogassák testvéreiket azzal, hogy minden lehetséges eszközzel részt vesznek az Amerika elleni háborúban.”

Az Iszlám Államot egyébként még az al-Kaida is elítélte túlzott radikalizmusa miatt, a szervezet jemeni szárnya ugyanakkor szolidaritásáról biztosította „testvéreit” az „amerikai keresztesek” és Irán összeesküvése ellen, valamint tanácsokkal is ellátta többek között arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni az Egyesült Államok dróntámadásait. Ebben pedig az AQAP már nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen az elmúlt években számtalan ilyen esettel kellett megküzdenie.

kapcsolódó cikkek

Régió

Irán miatt enyhül az ellentét Szaúd-Arábia és Izrael között

Szaúd-Arábia és Izrael nem ápol egymással diplomáciai kapcsolatokat. A Perzsa-öböl menti konzervatív monarchia trónörököse, Mohamed bin Szalmán azonban most meglepte

Merítés

Twitter