Először beszélt a Tahrír téri erőszakról Lara Logan

Logan a New York Times című amerikai lapnak adott másik interjújában elmondta: egyik pillanatról a másikra fordult veszélyesre a helyzet a kairói Tahrír téren, ahol a Hoszni Mubarak egyiptomi

Az egyik legismertebb amerikai háborús tudósítónak számító újságíró az interjúkban elmondta: biztos volt abban, hogy meg fog halni. „Kétségem sem volt afelől, hogy a halálomon vagyok” – közölte Lara Logan, a CBS amerikai televízió háborús tudósítója, a „60 Minutes” című CBS műsornak adott interjúban. A dél-afrikai születésű nő azt mondta: biztos volt benne, hogy „kínokkal teli, elnyújtott halála lesz”.

Logan a New York Times című amerikai lapnak adott másik interjújában elmondta: egyik pillanatról a másikra fordult veszélyesre a helyzet a kairói Tahrír téren, ahol a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök aznapi távozását ünneplő embereket szólaltatott meg.

Az újságírónő elmondása szerint helyi kísérői hallották, hogy a tömegben lévő férfiak arról beszélnek, hogy le akarják húzni róla a nadrágot. Egyiptomi munkatársai éppen kijelentették, hogy el kellene tűnni onnan, amikor a körülbelül kétszáz fősre becsülhető, férfiakból álló csőcselék rátámadt: letépték a ruháját, megverték és megerőszakolták.
Logant nagyjából fél órával később mentették meg helyi civilek és katonák. Hazaszállítása után négy napot töltött egy amerikai kórházban. Már ott eldöntötte, hogy beszélni fog az esetről. Elmondása szerint az eset rávilágít arra, hogy az egyiptomi nők milyen mindennapos zaklatásoknak vannak kitéve.

kapcsolódó cikkek

Régió

Irán miatt enyhül az ellentét Szaúd-Arábia és Izrael között

Szaúd-Arábia és Izrael nem ápol egymással diplomáciai kapcsolatokat. A Perzsa-öböl menti konzervatív monarchia trónörököse, Mohamed bin Szalmán azonban most meglepte

Merítés

Twitter