Felverte az olajárakat az amerikai elnök keddi döntése

Felverte az olajárakat az amerikai elnök keddi döntése, pénteken már 3,5 éves csúcsot döntöttek. Azzal ugyanis, hogy kiszállt az Iránnal több mint tíz év után tető alá hozott

Felverte az olajárakat az amerikai elnök keddi döntése, pénteken már 3,5 éves csúcsot döntöttek.

Azzal ugyanis, hogy kiszállt az Iránnal több mint tíz év után tető alá hozott atommegállapodásból, Donald Trump bizonytalanná tette, lépést tud-e majd tartani a Közel-Kelet a növekvő szükséglettel.
Hsziao Lian, a Kínai Tudományos Akadémia kutatója szerint a magas olajárak nem kedveznek a világgazdaságnak, amely még mindig küzd, hogy kikerüljön a válság árnyékából. Ő arra számít, hogy az olajárban megjelenő minden plusz 10 dollár újabb pár százalékponttal visszaveti a globális növekedést.
Az iráni olajügyi miniszter, Bidzsan Namdar Zanganeh úgy gondolja, hogy az olajárak emelkedése nem következmény, hanem cél volt: Donald Trump ezért is mondta fel a Teheránnal kötött alkut.

kapcsolódó cikkek

Régió

Irán miatt enyhül az ellentét Szaúd-Arábia és Izrael között

Szaúd-Arábia és Izrael nem ápol egymással diplomáciai kapcsolatokat. A Perzsa-öböl menti konzervatív monarchia trónörököse, Mohamed bin Szalmán azonban most meglepte

Merítés

Twitter