Százezrek kerühetnek kereszttűzbe Hodeidában

Amerika felfegyverezte a kurdokat

Fegyvereket, muníciót és orvosi segélyt dobott le az amerikai légierő az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet által ostromolt szíriai Kobanit védő kurdoknak. Canberra a különleges erők 200 tagját is Irakba

Baljós jelek az egyiptomi puccs körül – háború közeleg?

Nem is ez az igazán érdekes fejlemény a videóban, hanem hogy most először elárulták a vérengzés helyszínét: Dabiq, Észak-Szíria. Egy poros, jelentéktelen vidéki városka Aleppó közelében, amiben nincs semmi különleges.

Az IA csatlakozásra szólította fel az egyiptomi szunnitákat

Twitteren szóllított fel az al-Kaida jemeni szárnya az Egyesült Államok elleni átfogó, gazdasági, katonai és információs támadásra. Az AQAP iraki testvéreikkel vállal szolidaritást.

2014. augusztus 23

“Csak akkor térek vissza Európába, ha az iszlám meghódította”

Az Irakot és Szíriát rettegésben tartó ISIS fegyvereseinek száma már eléri a 10-15 ezer főt. Az elfoglalt városok börtöneiből felszabadított rabok mellett azonban egyre több külföldi is csatlakozik soraikhoz.

2014. augusztus 20

Az iráni Forradalmi Gárda is beszáll az ISIS elleni harcba

Az Iráni Forradalmi Gárda is harcol Irakban az Iszlám Állam fegyveresei ellen, hogy védje a síitákat és a szent helyeket. Visszahívták a Basár Asszad oldalán harcoló milicistákat

2014. augusztus 18

Iszlám gazdasági összefogást sürget az új iraki vezetés

Ilan Mor közölte: 2005-ben Izrael abban a reményben vonult ki a Gázai övezetből, hogy az ott élők megragadják a lehetőséget a terület fejlesztésére. A palesztinok többsége békét, normális életet akar.