Újabb amerikait végzett ki az Iszlám Állam

Nagy a valószínűsége, hogy egy francia állampolgár közvetlenül részt vett Peter Kassig amerikai segélymunkás lefejezésében, akit az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ölt meg jelentette be hétfőn Bernard Cazeneuve

Az Iszlám Állam nevezetű szélsőséges terrorszervezet vasárnap tett közzé egy tizenöt perces videót, amelyen egy amerikai túszt, Peter Kassiget végzik ki, ezzel intézve figyelmeztetést Amerika, Nagy-Britannia és egyes síita államok számára, írja a Reuters.
A videó konkrétan nem mutatta a lefejezés pillanatát, azonban látható volt a cselekedetet végrehajtó férfi lába mellett a levágott fej. A végrehajtó brit akcentussal a következőket mondta: “Ez itt Peter Edward Kassig, egy amerikai állampolgár.”

Kassig huszonhat éves volt. Korábban katonaként szolgált, majd humanitárius munkát végzett Szíriában egy 2012-ben általa alapított szervezet keretein belül, mesélte az áldozat családja.
Szülei elmondása szerint 2013 októberében éppen a szíriai Deir al-Zor felé tartott, amikor a dzsihadisták túszul ejtették. A fogság alatt áttért az iszlám hitre, és ennek keretében egy új nevet is felvett, amely az Abdulrahman lett.

Kassig az ötödik nyugati, akit az Iszlám Állam végzett ki brutálisan két amerikai újságíró és két brit segélymunkás mellett.
A videón az amerikai állampolgár mellett több embert is kivégeznek, köztük a szíriai rezsim néhány pilótáját és tisztségviselőjét.
A kivégzést végrehajtó dzsihadista Barack Obama amerikai elnöknek is üzent: “Ma Bassár el-Aszad katonáit mészároljuk le, holnap pedig az ön katonáit.”

kapcsolódó cikkek

Régió

Irán miatt enyhül az ellentét Szaúd-Arábia és Izrael között

Szaúd-Arábia és Izrael nem ápol egymással diplomáciai kapcsolatokat. A Perzsa-öböl menti konzervatív monarchia trónörököse, Mohamed bin Szalmán azonban most meglepte

Merítés

Twitter