Újabb turisták elleni merénylet Egyiptomban

A helyi biztonsági erők a két elkövető egyikét megölték, míg a másikat súlyosan megsebesítették a minisztérium Facebook oldala szerint.

A helyi biztonsági erők a két elkövető egyikét megölték, míg a másikat súlyosan megsebesítették a minisztérium Facebook oldala szerint.
Korábban a jelentések arra utaltak, hogy lővegyvereik is lehettek, de később a belügyminisztérium ezt cáfolta.
Az eset egy nappal a kairói busztámadás után történt, amelyben motorosok nyitottak tüzet túristákra, a piramisokhoz vezető al-Haram úton.
A támadás után a Belügyminisztréium szóvívője bejelentette, hogy a Muzulmán Testvériség áll a támadások mögött, de a későbbi közleményekben már nem említették az egyiptomi iszlamista szervezetet

Bár a belügyi szóvivő szerint a muzulmán testvériség állt a támadások mögött, egy nappal a merénylet után az Iszlám Állam vállalta magára a támadást. A twitterre feltöltött dokumentum szerint a “kalifátus katonái” ezzel eleget tettek a terrorszervezet kalifája, Abu Bakr al-Bagdadi azon felhívásának, hogy “támadják a zsidókat, ahol csak tudják”.

Az újabb turisták elleni támadások a két hónappal ezelőtti, 224 halálos áldozattal járó orosz utasszállító

kapcsolódó cikkek

Régió

Irán miatt enyhül az ellentét Szaúd-Arábia és Izrael között

Szaúd-Arábia és Izrael nem ápol egymással diplomáciai kapcsolatokat. A Perzsa-öböl menti konzervatív monarchia trónörököse, Mohamed bin Szalmán azonban most meglepte

Merítés

Twitter